Sikkermail certifikatguide til Thunderbird

For at kunne sende og modtage sikker mail skal du have afsenderens/modtagerens certifikat opsat i dit mailprogram.

Det gør du ved at foretage følgende:

1. Log ind på medarbejdeersignatur.dk (Selvbetjening)
2. Søg certifikat
3. Find den modtager du skal sende til
4. Klik på "Hent Certifikat"
5. Åben Thunderbird (ikonet i bunden af din skærm)
6. Klik på "burger-menunen" oppe i højre hjørne i ThunderBird
7. Vælg "Kontoindstillinger"
8. I det nye vindue navigerer du til "End-to-end krypteringer" i venstre side
9. Klik på "Håndtér Certifikater" længere nede
10. Under fanen "Personer" trykker du på "Importer" og indlæser det hentede certifikat (Denne ligger i mappen "Overførsler")
11. Klik OK

12. Klik på skriv
13. Udfyld mailen og vedhæft, hvad der skal vedhæftes
14. Under "Sikkerhed" > "Kryptér meddelelsen"
15. Send

Punkt 1-11 er kun nødvendige, hvis du skal sende en mail til modtageren for første gang.

Hvis du allerede har skrevet til modtageren før via Sikker mail kan du nøjes med at bruge trin 12-15.