Søgemodul

Web byggerens søgemodul

Sådan tilføjes, konfigureres og tilpasses web byggerens søgemodul.

Ved hjælp af søgemodulet kan du placere en søgeformular hvor som helst på din hjemmeside. Denne søgeformular gør det muligt for dine besøgende at søge gennem hele din hjemmesides indhold, herunder alle sider og blogindlæg.

Hvordan tilføjer jeg et søgemodul til min hjemmeside?

Før du kan tilføje et søgemodul til din hjemmeside skal du først ind i web byggeren. Når dit Awork biz tema er blevet installeret på din hjemmeside, skal du ind i den visuelle bygger og derfra tager tingene fart.

Når du har trykket på den visuelle bygger, kan du klikke på den grå plus-knap for at tilføje et nyt modul til din side. Nye moduler kan kun tilføjes inde i rækker. Hvis du starter en ny side, skal du huske at tilføje en række til din side først.

Find det nye modul i modullisten, og klik på det for at tilføje det til din side. Modullisten er søgbar, hvilket betyder at du også kan skrive "søg" og derefter trykke “Enter” for at automatisk finde det. Når modulet er tilføjet, vil du blive mødt med modulets liste over muligheder. Disse muligheder er opdelt i tre hovedgrupper: Indhold, Design og Avanceret.

Indhold i søge indstillinger

Inden for fanen indhold finder du alle modulets indholdselementer, såsom tekst, billeder og ikoner. Alt, der styrer det, der vises i dit modul, findes altid i denne fane.

Pladsholdertekst

Indtast den tekst, du vil bruge som pladsholder til søgefeltet.

Skjul knap

Hvis du aktiverer dette vil  det skjule søge-knappen.

Ekskluder sider

Hvis du aktiverer dette, udelukker du “Sider” fra søgeresultater.

Ekskluder indlæg

Hvis du aktiverer dette, udelukker du “Indlæg” fra søgeresultater.

Ekskluder kategorier

Vælg hvilke kategorier du vil udelukke fra søgeresultaterne.

Admin Etiket

Dette vil ændre modulets etiket i web byggeren for nem identifikation.

Design muligheder i indstillinger

Inden for designfanen finder du alle modulets stylings indstillinger, såsom skrifttyper, farver, størrelser og mellemrum. Dette er den fane, du vil bruge til at ændre, hvordan dit modul ser ud. Hvert modul har en lang liste over design indstillinger, som du kan bruge til at ændre næsten alt.

Input  Baggrundsfarve

Her kan du ændre baggrundsfarven på søgelinjen.

Pladsholder farve

Før søgefeltet anvendes, findes der pladstekst inde i feltet. Hvis du har justeret feltets baggrundsfarve, kan du også justere pladsholderens tekstfarve for at sikre, at den er læsbar.

Tekstfarve

Her kan du vælge værdien af din tekst. Hvis du arbejder med en mørk baggrund, skal din tekst indstilles til lys. Hvis du arbejder med en lys baggrund, skal din tekst være mørk.

Tekstorientering

Dette styrer hvordan din tekst er justeret inden for modulet.

Input skrifttype

Du kan ændre skrifttypen for din indtastede tekst ved at vælge den ønskede skrifttype fra rullemenuen. Awork biz har mange store skrifttyper drevet af Google Fonts. Som standard bruger Awork biz skriften Open Sans til al tekst på din side. Du kan også tilpasse stilen på din tekst ved hjælp af fed, kursiv, all-caps og understrege muligheder.

Indtast skriftstørrelse

Her kan du justere størrelsen af din indtastede tekst. Du kan trække i slidet så rækkevidden øger eller formindsker størrelsen på din tekst, eller du kan indtaste din ønskede tekststørrelse værdi direkte i indtastningsfeltet til højre for slideren. Indtastningsfelterne understøtter forskellige måleenheder, hvilket betyder at du kan indtaste "px" eller "em" efter din størrelsesværdi for at ændre dens enhedstype.

Indtastede tekstfarve

Som standard vises alle tekstfarver i Awork biz som hvid eller mørkegrå. Hvis du vil ændre farven på din indtastet tekst, skal du vælge den ønskede farve fra farvelæseren ved hjælp af denne indstilling.

Input Linjeafstand

Bogstavsafstand påvirker mellemrummet mellem hvert bogstav. Hvis du ønsker at øge mellemrummet mellem hvert bogstav i din indtastet tekst, skal du bruge mellemrums knappen til at justere mellemrummet eller indtaste din ønskede mellemrums størrelse i inputfeltet til højre for slidet. Indtastningsfelterne understøtter forskellige måleenheder, hvilket betyder at du kan indtaste "px" eller "em" efter din størrelsesværdi for at ændre dens enheds type.

Knap og grænsefarve

Dette ændrer søgeknappens baggrunds- og grænsefarve.

Knap skrifttype

Du kan ændre skrifttypen for din knaptekst ved at vælge den ønskede skrifttype fra rullemenuen. Awork biz kommer med snesevis af store skrifttyper drevet af Google Fonts. Som standard bruger Awork biz skriften Open Sans til al tekst på din side. Du kan også tilpasse stilen på din tekst ved hjælp af fed, kursiv, all-caps og understrege muligheder.

Knap Tekststørrelse

Her kan du justere størrelsen af din knap tekst. Du kan trække slidet, for derefter rækkevidden øger eller formindsker størrelsen på din tekst, eller du kan indtaste din ønskede tekststørrelses værdi direkte i indtastningsfeltet til højre for skyderen. Indtastningsfelterne understøtter forskellige måleenheder, hvilket betyder at du kan indtaste "px" eller "em" efter din størrelsesværdi for at ændre dens enhedstype.

Knap Tekstfarve

Som standard vises alle tekstfarver i Awork biz som hvid eller mørkegrå. Hvis du vil ændre farven på din knaptekst, skal du vælge den ønskede farve fra farvelæseren ved hjælp af denne indstilling.

Knap afstand mellem bogstaver

Bogstavsafstand påvirker mellemrummet mellem hvert bogstav. Hvis du ønsker at øge mellemrummet mellem hvert bogstav i din indtastet tekst, skal du bruge mellemrums knappen til at justere mellemrummet eller indtaste din ønskede mellemrums størrelse i inputfeltet til højre for slidet. Indtastningsfelterne understøtter forskellige måleenheder, hvilket betyder at du kan indtaste "px" eller "em" efter din størrelsesværdi for at ændre dens enhedstype.

Maks bredde

Som standard er søgebjælken maksimale bredde indstillet til 100%. Dette betyder, at søgefeltet vil blive vist med sin naturlige bredde, medmindre bredden af søgelinjen overstiger bredden af overordnet kolonne, i så fald vil søgelinjen være begrænset til 100% af bredden af kolonnen. Hvis du gerne vil yderligere begrænse den maksimale bredde på søgefeltet, kan du gøre det ved at indtaste den ønskede maks breddeværdi her. For eksempel ville en værdi på 50% begrænse bredden af søgelinjen til 50% af bredden af overordnet kolonne.

Brugerdefineret margen

Margen er den plads, der er tilføjet uden for dit modul, mellem modulet og det næste element ovenfor, under eller til venstre og højre for det. Du kan tilføje brugerdefinerede margenværdier til et af modulets fire sider. Hvis du vil fjerne tilpasset margen, skal du slette værdien fra indtastningsfeltet. Som standard måles disse værdier i pixels, men du kan indtaste brugerdefinerede måleenheder i inputfelterne.

Custom Padding

Padding er den plads, der er tilføjet inden i dit modul, mellem modulets kant og dets interne elementer. Du kan tilføje brugerdefinerede padding værdier til et hvilket som helst af modulets fire sider. Hvis du vil fjerne tilpasset margen, skal du slette værdien fra indtastningsfeltet. Som standard måles disse værdier i pixels, men du kan indtaste brugerdefinerede måleenheder i inputfelterne.

Søgemodulets avanceret muligheder

På den avanceret fane finder du muligheder, som mere erfarne webdesignere kan finde nyttige, som f.eks. Brugerdefinerede CSS- og HTML-attributter. Her kan du anvende tilpasset CSS til et af modulets mange elementer.

CSS ID

Indtast et valgfrit CSS ID, der skal bruges til dette modul. Et ID kan bruges til at oprette brugerdefineret CSS-styling, eller at oprette links til bestemte afsnit på din side.

CSS klasse

Indtast valgfrie CSS-klasser, der skal bruges til dette modul. En CSS-klasse kan bruges til at oprette brugerdefineret CSS-styling. Du kan tilføje flere klasser, adskilt med et mellemrum.

Brugerdefineret CSS

Brugerdefineret CSS kan også anvendes til modulet og et hvilket som helst af modulets interne elementer. I sektionen Custom CSS finder du et tekstfelt, hvor du kan tilføje brugerdefineret CSS direkte til hvert element. CSS-input til disse indstillinger er allerede pakket ind i stilkoder, så du behøver kun at indtaste CSS-regler adskilt af semikolon.

Synlighed

Denne indstilling lader dig styre hvilke enheder dit modul vises på. Du kan vælge at deaktivere dit modul på tablets, smartphones eller computer individuelt. Dette er nyttigt, hvis du vil bruge forskellige moduler på forskellige enheder, eller hvis du vil forenkle det mobile design ved at fjerne visse elementer fra siden.