Hvordan kan jeg modtage sikker mail?

For at kunne modtage krypteret eller sikker mail skal du blot have certifikatet fra afsenderen installeret i dit mailprogram.
Oftest vil afsenderen sende deres signatur med i mailen, men hvis du skulle opleve ikke at kunne læse krypterede mails fra modtageren kan du gøre følgende:

2. Søg certifikat
3. Find den modtager du skal sende til
4. Klik på "Hent Certifikat"
      Alt efter om du bruger Thunderbird eller Outlook skal du hente certifikatet ned enten som certifikat (Thunderbird) eller vCard (Outlook).

Bruger du Thunderbird skal du gøre følgende:

1. Åben Thunderbird (ikonet i bunden af din skærm)
2. Klik på "burger-menunen" oppe i højre hjørne i ThunderBird
3. Vælg Indstillinger > Indstillinger
4. I det nye vindue navigerer du til Avanceret > Certifikater
5. Klik på "Håndtér Certifikater"
6. Under fanen "Personer" trykker du på "Importer" og indlæser det hentede certifikat (Denne ligger i mappen "Overførsler")
7. Klik OK

Bruger du Outlook skal du gøre følgende:

1. Åben filen (vCard) du har downloadet (den burde automatisk åbne op i Outlook)
2. I vinduet som åbnes op skal du klikke "Gem" i venstre hjørne

Du burde nu kunne modtage fra afsenderen.

NB: Hvis du stadigvæk har problemer med at modtage fra afsenderen skal du bede dem om at sende mailen igen efter du har tilføjet deres certifikat til dit mailprogram