Kom i gang med Web Byggeren

Web byggeren benyttes bedst i visuel tilstand, så du kan bygge din side på ”front-end” af din hjemmeside.

Hvad er den visuelle bygger?

Web byggeren kommer i to varianter. Standard web bygger og visuel bygger. Begge byggere giver dig mulighed for at bygge præcis de samme typer hjemmesider med de samme indholdsfunktioner og designindstillinger. Den eneste forskel er grænseoverfladen. Web byggeren findes i AWORK BIZ kontrolpanelet og denne kan tilgås sammen med alle de andre standardindstillinger. Den sidder inde på den respektive side og erstatter standardredigeringen. Det er derudover nemt og hurtigt at lave ændringer på din hjemmeside, mens du er i kontrolpanelet, men det er også begrænset af kontrolpanelet, og denne gengives som blokeret repræsentation af din hjemmeside. Denne vejledning vil kun fokusere på den visuelle bygger.

Den visuelle bygger giver dig mulighed for at bygge dine sider på forsiden af din hjemmeside. Dette er en fantastisk oplevelse og giver mulighed for et meget hurtigere design. Når du tilføjer indhold eller justerer dine designindstillinger i den visuelle bygger, vises dine ændringer øjeblikkeligt. Du kan klikke på siden og begynde at skrive med det samme. Du kan derudover fremhæve tekst, justere typografi og stil. Du kan tilføje nyt indhold, bygge din side og se det hele ske for øjnene af dig.

Aktivering af visuel bygger

Når du er logget ind på AWORK BIZ, kan du navigere rundt til hvilken som helst side på forsiden af din hjemmeside, samt klikke på knappen ”Aktiver visuel bygger” i AWORK BIZ kontrolpanelet for at starte den visuelle bygger. Hvis du redigerer i din hjemmeside via back-end, kan du skifte til den visuelle bygger ved klikke på knappen ”Aktiver visuel bygger”, der sidder øverst i web byggerens grænseoverflade. (Bemærk: du skal først aktivere Web byggeren før den visuelle bygger knap kan vises)

Grundlæggende info om visuel bygger

Visuel bygger er en ”træk og slip”-sidebygger, der giver dig mulighed for at bygge stort set enhver form for hjemmeside ved at kombinere og arrangere indhold.
Web byggeren bruger tre hovedelementer: sektioner, rækker og moduler. Ved hjælp af disse kan du oprette et utal af forskellige side-layouter. Sektioner er de største byggesten og de indeholder grupper af rækker. Rækker sidder i sektioner og de indeholder grupper af moduler. Moduler placeres i rækker. Dette er strukturen på enhver AWORK BIZ webløsning.

Sektioner

De mest grundlæggende og største byggesten til udformningen af et layout med AWORK BIZ er sektioner. Disse bruges til at oprette store grupper af indhold og er de første du tilføjer til din side. Der er tre typer af sektioner: standard sektion, særlig sektion og sektion i fuldbredde. Standard sektion består af rækker af kolonner, mens fuldbredde sektioner består af moduler med fuld bredde, som udfylder hele bredden af skærmen. Særlig sektion giver mulighed for mere avancerede sidebarlayouter.

Rækker

Rækker sidder indenfor sektioner og du kan her placere et hvilket som helst antal rækker i et afsnit. Der er mange forskellige kolonnetyper at vælge imellem. Når du har defineret en kolonnestruktur for din række, kan du herefter placere moduler i en ønsket kolonne. Der er ingen grænse for antallet af moduler, du kan placere i en kolonne.

Moduler

Moduler er indholdselementerne, der udgør din hjemmeside. Hvert modul, AWORK BIZ har, kan passe ind i enhver kolonnebredde.

Opbygningen af din første side

De tre grundlæggende byggesten: sektioner, rækker og moduler bruges til at opbygge din side.

Tilføj din første sektion

Før du kan tilføje noget, skal du først tilføje et afsnit. Afsnit kan tilføjes ved at klikke på den blå (+) knap. Når du holder musen over et afsnit, der allerede findes på siden, vises en blå (+) knap under den. Når du klikker, tilføjes en ny sektion under det afsnit du for øjeblikket holder musen over.
Når du åbner en helt ny side, bliver din første sektion automatisk tilføjet.

Tilføj din første række

Når du har tilføjet din første sektion, kan du begynde at tilføje kolonner i denne. Et afsnit kan rumme et hvilket som helst antal rækker og du kan blande varianterne af rækker og de varierende søjletyper, for at skabe forskellige layouter.
For at tilføje en række skal du klikke på den grønne (+) knap inde i et tomt afsnit eller klikke på den grønne (+) knap, der vises når du holder musen over en hvilken som helst nuværende række, for at tilføje en ny række under den. Når du har klikket på den grønne (+) knap, vil du blive mødt af en liste over kolonnetyper. Vælg den ønskede kolonne, så er du klar til at tilføje dit første modul.

Tilføj dit første modul

Moduler kan tilføjes i rækker og hver række kan indeholde et hvilket som helst antal moduler. Moduler er indholdselementerne på din side og AWORK BIZ leveres med over 40 forskellige elementer som kan bruges til at bygge din hjemmeside. Du kan bruge grundlæggende moduler som tekst, billeder og knapper eller mere avancerede moduler som galleri og e-handelsbutikker.
For at tilføje et modul, skal du klikke på den grå (+) knap, der findes inde i en tom kolonne eller klikke på den grå (+) knap, der findes når du fører musen over et modul på siden for at tilføje et nyt modul under det. Når du har klikket på knappen, vil du blive mødt af en liste over moduler. Vælg dit ønskede modul og det vil blive tilføjet til din side og modulindstillingerne for modulet vises. Ved hjælp af dette er modulindstillingerne med til at du kan begynde at konfigurere dit modul.

Konfiguration og tilpasning af sektioner, rækker og moduler

Hver sektion, række og modul kan tilpasses på forskellige måder. Du kan få adgang til f.eks. et billede indstillingspanel ved at klikke på tandhjulsikonet, der kommer frem, når du kører musen over noget på den pågældende side.

Dette vil starte installationspanelet for den pågældende tekst eller billede. Hvert indstillingspanel er opdelt i tre faner: indhold, design og avanceret. Hver fane er designet til at give adgang til og justere AWORK BIZ’s mange indstillinger hurtigt og nemt. I fanen ”indhold” kan du her tilføje indhold såsom billeder, video, links og admin-etiket. I fanen ”design” er det der, hvor der er placeret alle de indbyggede designindstillinger for hver tekst/billede. Afhængigt af hvad du redigerer, kan du styre et bredt udvalg af design indstillinger med et klik herunder: typografi, mellemrum (polstring & margen), knapstilarter og meget mere. Hvis du ønsker et større overblik, kan du her gå videre til fanen ”avanceret”, hvor du kan anvende et brugerdefineret CSS, justere synlighed baseret på enhed og – afhængigt af hvad du redigerer – lave endnu flere finjusteringer.

Gem din side og få adgang til flere sideindstillinger

For at få adgang til de generelle side indstillinger, skal du klikke på det lilla dock ikon i bunden af din skærm. Dette vil være med til at udvide indstillingslinjen og give dig forskellige valgmuligheder. Du kan åbne dine sideindstillinger ved at klikke på tandhjulsikonet. Her kan du justere ting såsom side, baggrundsfarve og tekstfarve. Du kan finde knapperne ”Gem og afslut”.

Giv dit design et forspring med færdiglavede layouter 

En god måde at give din hjemmeside et forspring på er ved hjælp af de færdiglavede layouter. AWORK BIZ har mere end 20 færdiglavede layouter, der dækker en lang række almindelige sidetyper såsom ”Om os”, ”Kontakt” ”Blog” mm. Du kan indlæse disse og derefter bytte demoindholdet ud med dit eget indhold, og din nye side bliver færdig, før du ved det!

Gem dine egne layouter til biblioteket 

Ud over at bruge de færdiglavede layouter, der følger med AWORK BIZ, kan du komme med egne kreationer til AWORK BIZ biblioteket. Når et design er blevet gemt som et AWORK BIZ layout i AWORK BIZ biblioteket, kan det indlæses på nye sider. Jo mere du opbygger dit bibliotek med dine yndlingsdesigns, desto hurtigere vil du kunne oprette nye hjemmesider.
For at gemme et emne i biblioteket skal du klikke på det ikon, der findes på biblioteket, når du kører musen over noget på hjemmesiden f.eks. et billede eller tekst og indenfor indstillingspanelet for siden. Når et emne er blevet tilføjet til biblioteket, vises det i fanen ”Indløs fra bibliotek”, når du tilføjer nye AWORK BIZ layouter, sektioner, rækker og moduler.

Okay, nu har du styr på det grundlæggende. Så er det tid til at grave dybere!
På nuværende tidspunkt har du tilføjet dine første afsnit, rækker og moduler til din side. Du har justeret deres indstillinger og begyndt at bygge samt tilpasse dit design. Du har lært det grundlæggende, men der er meget mere at lære. Vi har masser af guides, der dækker hvert et aspekt af AWORK BIZ. Jeg opfordrer dig til at gå tilbage til forsiden og læse alle manualer igennem. Når du er færdig, vil du være mester i AWORK BIZ.

Fik du besvaret dit spørgsmål? Tusind tak for din feedback! Det betyder meget for os There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Stadig brug for hjælp? Kontakt os Kontakt os